Архив новини
18.09.2015 Информационен ден във връзка с обявяването на процедура за директно предоставяне на БФП - „Енергийна ефективност в периферните райони”

В София се проведе информационен ден във връзка с обявяването на процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP001-2.001 „Енергийна ефективност в периферните райони”

На 17 септември 2015 г., в гр.София, в зала „Пресцентър“ на МРРБ се проведе информационен ден по повод обявяването на процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP001-2.001 „Енергийна ефективност в периферните райони” по Приоритетна ос 2 „Подкрепа за енергийна ефективност в опорни центрове в периферните райони“ на ОПРР 2014-2020 г. 

На информационния ден присъстваха представители на 28 общини на градове - опорни центрове от 4-то ниво на националната полицентрична система, които са конкретни бенефициенти по Приоритетна ос 2, както и представители на медиите.

В рамките на събитието г-жа Деница Николова, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството и Ръководител на Управляващия орган на ОПРР, представи изискванията за кандидатстване, като обърна внимание на допустимите обекти и дейности, на етапните цели, които общините трябва да постигнат към 2018 г., както и на новите моменти и правила при кандидатстването по процедурата. Проектните предложения ще се подават текущо до 31 май 2016 г. До 15 март 2016 г. всяка община трябва да подаде проектни предложения за минимум 50% от бюджета на града по процедурата.

Кандидатстването се осъществява единствено електронно чрез Информационната система за управление и наблюдение ИСУН 2020, https://eumis2020.government.bg/, където е публикуван пакетът документи за кандидатстване. Документите могат да бъдат намерени още и на интернет-сайта на ОПРР, меню: Кандидатстване, подменю: Актуални схеми   

Повдигнатите въпроси по време на информационното събитие ще бъдат обобщени и публикувани на интернет-сайта на ОПРР, меню: Въпроси и отговори, подменю: отговори на въпроси по 2014-2020 

Изнесена презентация

Фото галерия


  

Обратно към списъка с Новини
 
Избрани новини