Архив новини
01.10.2015 Предоставяне на информация от всички бенефициенти на УО на ОПРР, във връзка с приключване на програмен период 2007 - 2013 г.

Управляващият орган на ОП „Регионално развитие“ 2007-2013 уведомява всички бенефициенти, че съгласно „Указания за изпълнение на договори“ по Оперативна програма „Регионално развитие“, (http://www.bgregio.eu/izpalnenie-na-dogovori/ukazaniya-za-izpalnenie-na-dogovori/ukazaniya-obshtestveni-porachki.aspx), и конкретно „Указания във връзка с осъществяването на последващ контрол на процедури за възлагане на обществени поръчки от бенефициенти“, в 10 – дневен срок след сключването на договор с изпълнител, бенефициентът следва да представи всички документи от провеждането на процедурата, ведно със сключените договори, като документацията следва да се представя на електронен носител във формат pdf.

Във връзка с гореизложеното и с оглед осъществяване на по-бърза верификация, с оглед приключване на програмен период 2007 – 2013 г., в срок до 05.10.2015 г. всички бенефициенти следва да предоставят в УО на ОПРР информация относно възложени обществени поръчки, които подлежат на последващ контрол (контрол преди верификация), но към днешна дата не са представени на съответния отдел на ГД „ПРР“ за проверка.

В допълнение, предвид кратките срокове, с които УО ще разполага за приключване на програмния период, с оглед навременно планиране и организиране на работния процес, следва в указания срок всички бенефициенти да предоставят допълваща информация, в табличен вид (Приложение №1 – таблица), за обявени обществени поръчки, които все още нямат сключени договори с изпълнители, както и за такива, които предстоят да бъдат обявени по сключени договори за БФП. Информацията следва да съдържа статус на поръчката (открита, възложена, подлежаща на обявяване), предмет, прогнозна стойност, вид на процедурата, индикативна дата на сключване на договора с изпълнител.

 


Обратно към списъка с Новини
 
Избрани новини