Архив новини
23.02.2016 Покана за кандидатстване за награди Regiostars 2016 на Главна дирекция „Регионална и градска политика“ на Европейската комисия

Целта на наградите RegioStars е да се идентифицират добри практики в областта на регионалното развитие, като се откроят и споделят оригинални и иновативни проекти, които биха могли да бъдат мултиплицирани и в други региони в ЕС. Проектите трябва да са допринесли за промяна в регионите, както и за повишаване на привлекателността и качеството на живот в тях. Проектите ще бъдат оценени от независимо жури в пет категории:

  • Интелигентен растеж: Развитие на възможности в глобалната икономика
  • Устойчив растеж: Кръгова икономика
  • Приобщаващ растеж: Интегрирано съжителство – изграждане на приобщаващи и несегрегирани общности
  • CityStar: Иновативни решения за устойчиво и градско развитие
  • Ефективно управление: Да направим промяната чрез управление по алтернативен начин

Това е деветото поред издание на конкурса, който се провежда от 2008 г. насам. Целта на инициативата е да идентифицира успешни проекти в сферата на регионалното развитие, които да бъдат пример и да насърчат други региони.

Постъпилите кандидатури за престижното отличие ще бъдат оценени от независимо жури, а представители на класираните проекти ще бъдат отличени със сертификат и медал. Награждаването ще се състои на 11 октомври 2016 г. по време на официална церемония в рамките на Европейската седмица на регионите и градовете.

Всички предложения трябва да бъдат изпратени от съответния Управляващ орган (УО), или от ръководителя на проекта с одобрението на УО на финансиращата програма.    

Допълнителна информация за конкурса, както и формуляр за кандидатстване можете да намерите тук.

Управляващият орган на ОПРР приканва заинтересованите бенефициенти на ОП „Регионално развитие“ 2007-2013 и ОП „Региони в растеж“ 2014-2020, които имат желание да участват в конкурса, да подадат попълнени формуляри за кандидатстване на английски език на следния електронен адрес: oprd@mrrb.government.bg в срок до 25 март 2016.

Обратно към списъка с Новини
 
Избрани новини