Архив новини
14.06.2016 Одобрено е първото проектно предложение за финансиране по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 -2020 г. на малка община в периферните райони

Сградата на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в град Златоград ще бъде обновена по проекта на общината. Средствата, осигурени по ОПРР 2014 -2020 г. ще подобрят експлоатационните характеристики на сградата, работната среда, в съответствие с всички съвременни изисквания за осигуряване на качество и ефективност на работния процес, ще подобрят достъпа за хора с увреждания.

След успешното изпълнение на проекта, сградата ще достигне клас „В“ на енергопотребление. Внедрените мерки за енергийна ефективност се очаква да доведат до постигане на 66% енергийни спестявания, които да повишат с три нива енергийната ефективност на сградата. В момента сградата на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ е клас „Е“ на енергопотребление.

Одобреният проект на община Златоград показва още веднъж, че малките общини разполагат с достатъчен потенциал и ресурс за подготовка на качествени и успешни проекти. В процес на оценка са още 179 проекта по Приоритетна ос 2 „Енергийна ефективност в периферните райони“ на ОП “Региони в растеж“ 2014 -2020 г.

Освен подобряване качеството на околната среда в малките градове, проектите ще допринесат и за полицентричното развитие на територията на страната, както за и подобряване на качеството на живот, работа и достъпа до административни, образователни, културни и социални услуги в периферните райони.
Обратно към списъка с Новини
 
Избрани новини