Архив новини
02.12.2020 Годишното информационно събитие на ОПРР 2014-2020 г. се проведе виртуално на 3 декември 2020 г.
Как се променя България с инвестициите по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Това беше темата на виртуалното Годишно информационно събитие (ГИС) на ОПРР 2014-2020 г. за 2020 г., което се излъчи на 03.12.2020 г. от 15.00 часа в YouTube канала на ОПРР, както и на сайта на МРРБ

В ГИС бяха представени успешни проекти, финансирани от ОПРР за модернизиране на градската среда, градския транспорт, обновената пътна инфраструктура, реновираните учебни заведения, санирани блокове, модернизираната здравна, социална, икономическа и културна инфраструктура, както и инвестициите за развитие на туризма. 

Специално видео обръщение направи г-жа Виториа Алиата ди Вилафранка -  Генерален директор на Дирекция „Регионална и градска политика“ в Европейската комисия, както и министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, изпълнителният директор на НСОРБ - Силвия Георгиева, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Георги Терзийски и кметове на общини в България. В събитието бяха представени добри примери от реализирани инвестиции в образователната и социалната инфраструктура в страната, както и напредъкът по големия проект на ОПРР в областта на здравеопазването и модернизация на спешната помощ в България.

Зам.-министърът на МРРБ и ръководител на УО на ОПРР, г-жа Деница Николова представи основните акценти, които допринасят инвестициите по ОПРР в регионите да са „по-близо до хората“. 

Виртуалното Годишно информационно събитие на ОПРР за 2020 г. не само  представи резултатите от напредъка по Програмата, но и по интерактивен начин популяризира постигнатото въздействие и промяната в населените места, в качеството на живот на гражданите в страната, в условията на пандемия.

Видеофилмът може да се види на следния линк към YouTube канала на ОПРРhttps://youtu.be/5EtXQegmoJQ и на сайта на МРРБ


Обратно към списъка с Новини
 
Избрани новини