Новини
18 награди за най-добрите проекти и идеи във второто издание на „Нов европейски Баухаус“
21.02.2022 18 награди за най-добрите проекти и идеи във второто издание на „Нов европейски Баухаус“
   След успеха на първото издание на инициативата „Нов европейски Баухаус“, за което са получени над 2000 кандидатури, през тази година ще бъдат отличени нови примери за трансформациите, които инициативата иска да постигне в Европейския съюз. Както и при първото издание, така и през 2022 г. ще бъдат отличени идеи на млади таланти, както и проекти, допринасящи за постигане на устойчивост, приобщаване и естетика, основните ценности, от които се ръководи инициативата.
  
   Кандидатурите за наградите „Нов европейски Баухаус“ могат да бъдат подавани както от отделни лица, така и от организации (териториална администрация, популяризатор или организатор на проекти и др.). Отделно за направление „Нов европейски Баухаус за изгряващи звезди“ могат да кандидатстват младежи или групи таланти на възраст до 30 години.

   Наградите ще бъдат присъждани за проекти и идеи, които допринасят за създаването на красиви, устойчиви и приобщаващи места в ЕС, в четири основни категории:

  • възстановяване на връзката с природата,
  • възстановяване на усещането за принадлежност,
  • отдаване на приоритетно значение на местата и хората, които имат най-голяма нужда от това,
  • оформяне на кръгова индустриална екосистема и подкрепа за обхващащо целия жизнен цикъл мислене.
  
   Във всяка от четирите категории има по две паралелни направления на конкурса: 

  • Направление А: посветено на съществуващи завършени примери;
  • Направление Б: за изгряващи звезди - посветено на концепции или идеи, предложени от млади таланти на възраст до 30 години.

   За всяка категория във всяко направление ще бъдат присъдени по две награди — за победител и подгласник или общо 16 награди. Отделно от тях чрез публично гласуване ще бъдат отличени още двама лауреати сред най-добрите кандидати. Финалните 18 победители ще получат парична награда в размер до 30,000 EUR, както и комуникационен пакет, който ще им помогне да доразвият и популяризират своите инициативи.

   Всички кандидатури се подават онлайн чрез специалната платформа „Нов европейски Баухаус“. Допълнителна информация може да откриете в Ръководство за кандидатите и в съобщение на Европейската комисия за инициативата „Нов европейски Баухаус“ – 2022 г.

    Пожелаваме успех на всички участници!
Обратно към списъка с Новини
 
Избрани новини