Архив новини
Проекти на ОПРР 2014-2020 г. са включени в новата интерактивна онлайн платформа на ЕК
25.03.2022 Проекти на ОПРР 2014-2020 г. са включени в новата интерактивна онлайн платформа на ЕК
 Интерактивната платформа “Kohesio”, съдържа подробна информация за малко над милион проекти, финансирани от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) във всички 27 държави-членки на Европейския съюз (ЕС).

     При представянето й, по време на 8-мия „Кохезионен форум“ по въпросите на сближаването на 17-18.03.2022 г. в Брюксел, беше акцентирано на възможността за първи път да се получи толкова всеобхватна публична информация с данни за проектите на всички езици на ЕС. Благодарение на търсачката „Kohesio“ политиката на сближаване става още по-отворена и прозрачна, споделят създателите на портала. Европейската комисия ще продължи да развива търсачката „Kohesio“, за да включва проекти и от новия програмен период 2021-2027 г. Създателите на платформата уточняват още, че през следващите месеци информацията ще бъде достъпна на всички официални езици на ЕС.

Търсачката “Kohesio“ съдържа интерактивна карта, позволяваща извличане на данните на географски принцип за повече от 300 оперативни програми във всичките 27 държави членки. Платформата насърчава идентифицирането и обмена на най-добри практики между различните региони и държавите членки, които да дадат своя принос в европейската политика за постигане на икономическото, териториалното и социалното сближаване на регионите на ЕС, както и за екологичния и цифровия преход, чрез изпълнението и финансирането на широк набор от политически приоритети в държавите- членки. 

Информация за проектите, финансирани от „Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. също може да бъде намерена в новата онлайн платформа на Европейската комисия “Kohesio”  https://kohesio.ec.europa.eu/

Интерактивната платформа “Kohesio”, съдържа подробна информация за малко над милион проекти, финансирани от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) във всички 27 държави-членки на Европейския съюз (ЕС). При представянето й, по време на 8-мия „Кохезионен форум“ по въпросите на сближаването на 17-18.03.2022 г. в Брюксел, беше акцентирано на възможността за първи път да се получи толкова всеобхватна публична информация с данни за проектите на всички езици на ЕС. Благодарение на търсачката „Kohesio“ политиката на сближаване става още по-отворена и прозрачна, споделят създателите на портала. Европейската комисия ще продължи да развива търсачката „Kohesio“, за да включва проекти и от новия програмен период 2021-2027 г. Създателите на платформата уточняват още, че през следващите месеци информацията ще бъде достъпна на всички официални езици на ЕС.
Платформата “Kohesio“ съдържа интерактивна карта, позволяваща извличане на данните на географски принцип за повече от 300 оперативни програми във всичките 27 държави членки.
Платформата насърчава идентифицирането и обмена на най-добри практики между различните региони и държавите членки, които да дадат своя принос в европейската политика за постигане на икономическото, териториалното и социалното сближаване на регионите на ЕС, както и за екологичния и цифровия преход, чрез изпълнението и финансирането на широк набор от политически приоритети в държавите- членки. 
Информация за проектите, финансирани от „Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. също може да бъде намерена в новата онлайн платформа на Европейската комисия “Kohesio”  https://kohesio.ec.europa.eu/

Обратно към списъка с Новини
 
Избрани новини