Архив новини
06.04.2022 Обновеният парк „Градска градина“ в град Горна Оряховица радва гражданите и гостите на града
Най-старият парк в град Горна Оряховица вече е с нов облик. Обновеният парк „Градска градина“ допълва възможностите за отдих и прекарване на свободното време на гражданите и гостите на града с нова съвременна, модерна, достъпна, безопасна инфраструктура. Новата визия на парка включва обособени три зони:  зона за разходки и социални контакти - алейна мрежа; зона за игри и занимания, разположена в южната част на парка, и зона за активен отдих, заемаща северната, западната и югоизточната част на парка.
Изградени са три детски площадки, спортна зона с фитнес уреди, игрище за тенис на корт и комбинирани занимания. Паркът е залесен с нова декоративна растителност и е изградена автоматизирана поливна система. Осъвременени са и двата фонтана като е запазено местоположението им, а около тях са изградени места за отдих и почивка.  Паркът е с обновено осветление и монтирано видеонаблюдение. 

Паркът е реконструиран по проект „По-добра паркова среда в град Горна Оряховица” по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. и беше официално открит на 6.04.2022 г. Средствата за ремонт възлизат на 1 473 685,56 лв., от които 1 252 632,73 лв. от  Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) и  221 052,83 лв.- национално съфинансиране.

Галерия

Обратно към списъка с Новини
 
Избрани новини