Архив новини
Обновеният със средства по ОПРР 2014-2020 г. „Руски пазар“ в гр. Стара Загора отвори врати за посетителите и гостите на града
08.08.2022 Обновеният със средства по ОПРР 2014-2020 г. „Руски пазар“ в гр. Стара Загора отвори врати за посетителите и гостите на града

С официална церемония беше открит изцяло обновеният покрит „Руски пазар“ в кв. „Казански“ в град Стара Загора. Обектът е модернизиран в рамките на проект „Нова визия и благоустрояване на територията на „Руски пазар“ и разширение на ул. „Капитан Петко войвода” гр. Стара Загора“. Вложените финансови средства за неговото осъществяване възлизат на над 7,1 млн. лв., от които 6 млн.лв. са осигурени чрез Фонда за градско развитие-Юг (с участието на ОББ, Фонд Флаг и БКО) по ОПРР 2014-2020 г., и над 1,1 млн.лв. от бюдежта на Община Стара Загора.

Пазарът е с обособени  две търговски зали с общо 115 щанда, както и нов административен център. Всички помещения са с изградена модерна вентилация и климатизация. Прилежащото пространство около пазара разполага с кафене, пейки, зони за релакс и зелени площи. За по-безопасното и удобно предвиждане на търговците и посетителите на пазара е изграден паркинг и ново кръгово движение с монтирано модерно улично осветление.

Изпълнението на проекта ще допринесе за превръщане на търговския обект в атрактивно и привлекателно за бизнеса, гражданите и гостите на града място, като предлага висококачествени търговски услуги в модерна, хармонична, зелена  и естетически издържана градската среда.

Обновеният покрит „Руски пазар“ в града занапред ще носи името на Васил Шаханов – старозагорец, дарител, търговец и визионер за времето си.

Галерия 1

Галерия 2

Обратно към списъка с Новини
 
Избрани новини